גולן בן דרור

מרכז מבקרים משק ג'השאן

חוויה גלילית קולינארית

מרכז המבקרים ובבית הבד של משק ג'השאן במושב כלנית בגליל התחתון נערכות סדנאות קולינריות גליליות. בנות המשפחה מבשלות מטעמים מצמחים הגדלים בגליל והמבקרים יוכלו לטעום.
טעימות מהמטבח המסורתי הגלילי
בנות משפחת ג'השאן תדגמנה במרכז המבקרים, הכנת מטעמים מעלים וצמחים הגדלים בגליל.. המבקרים יוכלו לטעום גם שמני זית ייחודיים של המשק ולהתכבד בפיתות מהטאבון עם לבנה וזעתר. אב המשפחה ג'ריס אבו נאסר ג'השאן, מספר על ההיסטוריה של המשק בן 150 שנה ועל חווית המסיק וניתן לצפות בסרט שמוקרן במקום ומתאר את דרך גידול הזית ועצירת שמן הזית.
בית בד עתיק לצד מודרני
מרכז המבקרים ובית הבד של ג'השאן ממוקם בכניסה למושב כלנית ומוקף בשטחים חקלאיים. המרכז משמר את אווירת ייצור שמן הזית כמו בימים עברו. בית בד עתיק לצד בית בד מודרני מהמתקדמים בישראל. מטאבון האבן המסורתי עולים ניחוחות מאפה גלילי פריך ובאולם ההקרנה מוקרן סרט על מורשת הזית הגלילי, תהליכי הגידול, המסיק וייצור שמן הזית. משפחות שמבקשות להישאר במקום ולערוך פיקניק יוכלו לעשות זאת בגן המקיף את בית הבד
נולדו עם כפית של שמן בפה
משפחת ג'השאן היא סיפור עתיק יומין כמעט כמו מסורת שמן הזית שהיא מייצרת. יחד עסקו בחקלאות בעיקר בגידול כרמי זית.
שבעה דורות של יצרנים
ב-1863 הוא נטע את עצי הזית הראשונים של המשפחה והקים בית בד שהפך לשם דבר ברחבי ארץ ישראל של סוף המאה ה-19. שישה דורות אחרי סבא ג'השאן ממשיכים בני המשפחה במסורת שאותה הוא התחיל.
האני מספר לנוכחים על סוגי שמן הזית שהם מפיקים בבית הבד.

סיור במשק ג'השאן ניתן לשלב אחרי קטיף הדובדבנים,  או שייט בקייקי מעיין הגושרים , או ב טיול ריינג'רים במסע באיזי עוצרים במשק ג'השאן פיתה זעתר, קפה והרצאה על נפלאות שמן הזית והתבלינים

רצוי לתאם ולהודיע לנו במייל
 Golanbendror@bezeqint.net
על קבוצות לפני שנהיה ערוכים 

בין לקוחותינו

התחל/י שיחה
צריכים עזרה?
הי
איך אפשר לעזור?
דילוג לתוכן